Vasarą norisi gaivaus ir spalvoto maisto. Žirnių sriuba tam puikiai tiks. Gražios žalios spalvos, puikaus skonio, o truputį pasistengę ir papuošę, lėkštėje turėsite tikrą meno kūrinį.
Jei neturite šviežių žirnelių, ne bėda, lygiai taip pat tiks ir šaldyti.
1. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką. Nulupkite bulves ir supjaustykite jas mažais kubeliais, kad greičiau išvirtų. 2. Į keptuvę įpilkite aliejaus ir sudėkite svogūną. Kepkite svogūnus dešimt minučių. Paskutines 2-3 minutes sudėkite česnaką. 3. Svogūnui suminkštėjus, sudėkite bulves ir žirnelius ir virkite kelias minutes, retkarčiais pamaišydami. 4. Supilkite sultinį, įberkite druskos ir leiskite virti, kol bulvės suminkštės ir išvirs. 5. Kai bulvės bus paruoštos, sudėkite špinatus ir išmaišykite. Viską virkite dar 1-2 minutes. 6. Leiskite šiek tiek atvėsti, perkelkite į maišytuvą ir sumaišykite iki kreminės tekstūros.
Patiekimas
Supilkite sriubą į atskirus dubenėlius, įpilkite šiek tiek grietinėlės ir, jei norite, papuoškite alyvuogių aliejumi, pakepintais česnakais ir šviežiais krapais. Patiekite su skrudintos duonos riekele.