Bonami advento kalendorius | Atidenkite šios dienos nuolaidą →
10 € jumsRegistracijaPrisijungimasKrepšelis Menu

3 nekepti kalėdiniai sausainiai: klasikinis, be glitimo ir veganiškas receptai

Prisijunkite prie mūsų ruošiant kalėdinius sausainius. Išbandėme tris nekeptų kalėdinių sausainių receptus.

Nekepti kalėdiniai sausainiai be glitimo

Ingredientai

  • sutirštinto pieno skardinė
  • puodelis kokoso drožlių
  • 2 šaukštai ištirpinto sviesto

    Kaip gaminti?

    1. Atidėkite šiek tiek kokosų drožlių, o iš kitų ingredientų išmaišykite.
    2. Padėkite tešlą į šaldytuvą, kad atšaltų.
    3. Suformuokite vienodus rutuliukus ir apvoliokite juos kokosų drožlėse. Viduje galite paslėpti riešutą.

Veganiški nekepti sausainiai

Ingredientai

  • 1 puodelis datulių
  • 1 puodelis riešutų
  • 1 puodelis kokosų drožlių
  • žiupsnelis cinamono

    Kaip gaminti?

    1. Datules pamirkykite karštame vandenyje, geriausia, bent dvi valandas.
    2. Įmeskite jas į maišytuvą kartu su kitais ingredientais.
    3. Suformuokite rutuliukus ir apvoliokite kokosuose, kakavoje arba riešutuose.

Nekepti romo sausainiai

Ingredientai

  • 200 g sviesto
  • 250 g sausainių
  • 100 g cukraus pudros
  • romo pagal skonį
  • 100 g kakavos
  • 50 g kokosų apvalkalo

    Kaip gaminti?

    1. Sutrinkite arba maišytuvu susmulkinkite sausainius ir sudėkite suminkštintą sviestą, kakavą, cukrų ir romą.
    2. Viską gerai išmaišykite. Leiskite tešlai atvėsti.
    3. Suformuokite rutuliukus ir apvoliokite juos kokosuose.
Patarimas: Jei norite, kad rutuliukai būtų vienodo dydžio, pasverkite atskirus tešlos gabalėlius ant svarstyklių.

Patarimai, į ką supakuoti ir kaip papuošti nekeptus kalėdinius sausainius

  • Naudokite natūralius maistinius dažus. Kokosą nuspalvinkite skirtingomis spalvomis (rožine, mėlyna, žalia). Taip pat galite naudoti ciberžolę, matchą, burokėlių arba mėlynių sultis.
  • Tarkuotos pistacijos atrodys puikiai.
  • Įdėkite aguonų sėklų, jos suteiks įdomios tekstūros.
  • Jeigu pagrindą sudaro datulės, taip pat tiks ir sezamo sėklos.
  • Išlydykite šokoladą - pienišką, juodąjį ir baltąjį.
  • Apvoliokite rutuliukus tirpintame šokolade.