Black Friday | Iki -60% daugiau nei 40 000 prekių →
Black Friday | -15% su kodu BF15 →
10 € jumsRegistracijaPrisijungimasKrepšelis Menu

5 paprasti patarimai, kaip papuošti tortą ne tik Valentino dienos proga

Nereikia būti konditeriu, kad galėtumėte lengvai ir įspūdingai papuošti savo pačių iškeptą ar nusipirktą tortą. Pasitelkę šiek tiek kūrybiškumo, gražų Valentino dienos ar gimtadienio tortą sukursite akimirksniu. Žvilgtelėkite į mūsų instrukcijas.

1. Papuoškite jį vaisiais

Pirmas pasirinkimas – papuošti tortą vaisiais. Vyšnių formos papuošimams paruoškite raudonų aviečių ir melisos arba mėtos lapelių. Įspūdingai atrodys ir granatai, mėlynės, gervuogės bei mažesnės braškės. Jas galite perpjauti per pusę ir išdėlioti širdelės forma. Biskvito su maskarpone kremo receptą rasite straipsnio pabaigoje.
Raudonas Amour formeles galima naudoti ištisus metus pikantiškiems ir saldiems skanėstams arba kaip serviravimo indus.

2. Gėlėmis papuoštas tortas

Ant torto puikiai atrodys mažyčių rožių pumpurai, taip pat eustomos. Naudokite tik valgomas gėles iš ekologinių ūkių arba vasarą sode jas nusiskinkite ir išdžiovinkite.

3. Saldainių arba cukrinės dekoracijos

Prekybos centruose ir specializuotose parduotuvėse galite rasti įvairių mažų saldainių ir širdelės formos cukrinių dekoracijų. Taip pat galite supjaustyti didesnius raudonus guminukus ir iš jų išpjauti mažas širdeles. Tuomet galite sudėti širdeles ant torto arba simetriškai išdėlioti jas žodžių ar vardo forma.

4. Marcipano masė

Marcipano masę iškočiokite ir išpjaukite širdelių formas. Jei neturite pjaustyklės, iškočiotą masę supjaustykite plonomis juostelėmis, o tada formuokite jas taip, kaip jums patinka – raidėmis, skaičiais ir pan.

5. Padarykite širdį iš popieriaus

Namuose tikrai turite popieriaus ir medinį iešmelį. Iškirpkite skirtingo dydžio širdeles, priklijuokite jas prie iešmelių ir įsmeikite į tortą.

Lengvas torto su grietinėle receptas

Pagrindui:

  • 4 kiaušiniai
  • 120 g cukraus
  • 90 g miltų
Kremui:

  • 1 indelis maskarponės
  • 1 indelis plaktos grietinėlės
Kaip gaminti:

  1. Kiaušinius sumaišykite su cukrumi ir plakite galingu plakikliu apie 10-15 minučių.
  2. Tuomet į tešlą atsargiai įmaišykite miltus.
  3. Supilkite į riebalais išteptą formą ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 30 – 40 minučių (priklausomai nuo kepimo formos dydžio ir jūsų orkaitės).
  4. Leiskite tešlai atvėsti ir paruoškite kremą. Išplakite maskarponę ir grietinėlę iki standžios kreminės masės. Pagal skonį galite įberti cukraus.
  5. Kremu aptepkite pyragą ir papuoškite.

    Patarimas: maisto tinklaraštininkės Monikos Konovos braškinio Valentino dienos pyrago receptą galite rasti čia.