Įžengėme į spalvingas rudens dienas, kai derlius jau nuimtas ir pagaliau galime džiaugtis savo darbo vaisiais.
Ar esate pasirengę švęsti? Parengėme keletą patarimų, kaip mėgautis vynu.
Vynas – tai kur kas daugiau nei išskirtinai apdorotos vynuogės, kuriomis mėgaujasi viso pasaulio gurmanai – tai saulė, žemė, vyndarys ir tradicijos. Vynas – tai patirtis!
Vynu reikia rūpintis ypač kruopščiai – nuo pirmos akimirkos, butelio pasirinkimo, pilstymo iki paskutinio lašo. Tačiau, kad galėtumėte juo iš tiesų mėgautis, turite šiek tiek išmanyti vyno etiketą:
Jeigu namuose turite senesnio vyno butelį (ypač jei tai raudonasis vynas), prieš patiekiant, pravartu pirmiausia jį išvėdinti arba dekantuoti. Šis procesas pašalina nuosėdas ir leidžia vynui kvėpuoti.
Kaip dekantuoti? Įpilkite vyną į dekanterį ir kelis kartus pasukite. Tada palaukite 10-30 minučių. Kuo ilgiau vynas bus laikomas dekanteryje, tuo daugiau aromato išsiskirs.
PATARIMAS: Priešingai nei raudonųjų vynų, daugumos baltųjų vynų nereikia aeruoti, todėl paprastai dekantuojame tik senesnius baltuosius vynus.