-20% TOP prekių ženklų kilimams | Kainos nuo 8,4 EUR →
Miegamasis su iki 30% nuolaida | Asortimente daugiau nei 5 000 prekių →
10 € jumsRegistracijaPrisijungimasKrepšelis Menu

Mėtų, melisų ir levandų sirupas: gėrimams ir limonadams

Žolelių sirupai puikiai tinka įvairiems kokteiliams pagardinti, tačiau vasarą jie pravers ir gardinti šviežius limonadus.

Mėtų sirupas

  • 250 ml vandens
  • 250 g cukraus
  • 1 puodelis šviežių mėtų lapelių (arba 1/2 puodelio džiovintų)
  • 1 valgomasis šaukštas šviežių citrinų sulčių
Kaip gaminti:
  1. Vandenį ir cukrų užvirinkite, kol cukrus ištirps.
  2. Sudėkite mėtų lapelius ir citrinos sultis, tada leiskite mišiniui virti 10 minučių.
  3. Nukelkite nuo ugnies ir leiskite mišiniui atvėsti, tada perkoškite per smulkų sietelį arba marlę ir supilkite į švarią stiklinę. Laikyti šaldytuve.

Kur naudoti mėtų sirupą?

  • Limonadai: gardinkite naminius limonadus.
  • Kokteiliai: puikiai tinka mojito ar kitiems vasaros kokteiliams.
  • Arbatos: įpilkite į šaltą arba karštą arbatą.
  • Desertai: įpilkite sirupo į naminių ledų ar šerbeto mišinį. Naudokite kaip saldiklį vaisių salotose. Įdėkite į jogurtą ar varškę.
  • Pusryčiai: užpilkite ant blynų ar vaflių.
  • Kepimas: dėkite į tešlą.

Ką dar galima dėti į mėtų sirupą?

  • Citrinos arba žaliosios citrinos žievelė: suteikia gaivos, citrusinio atspalvio.
  • Apelsinų žievelė: suteikia saldesnio citrusinio skonio.
  • Žolelės: bazilikas suteikia šiek tiek aštrumo. Čiobreliai sirupui suteikia žemiškumo ir aromatingumo.
  • Prieskoniai: imbieras suteikia pikantiškumo ir gaivos.

Levandų sirupas

Jums reikės:
  • 250 ml vandens
  • 250 g cukraus
  • 2 šaukštai džiovintų levandų žiedų (arba 4 šaukštai šviežių)
  • 1 valgomasis šaukštas šviežių citrinų sulčių
  1. Vandenį ir cukrų užvirinkite, kol cukrus ištirps.
  2. Įpilkite levandų žiedų ir citrinos sulčių, leiskite mišiniui virti 10 minučių.
  3. Nukelkite nuo ugnies ir leiskite mišiniui atvėsti, tada perkoškite per smulkų sietelį arba marlę ir supilkite į švarią stiklinę. Laikyti šaldytuve.

Melisos sirupas su vanile

  • 250 ml vandens
  • 250 g cukraus
  • 1 puodelis šviežių melisos lapelių (arba 1/2 puodelio džiovintų)
  • 1 valgomasis šaukštas šviežių citrinų sulčių
  • 1/2 vanilės ankšties arba 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto
  1. Vandenį ir cukrų užvirinkite, kol cukrus ištirps.
  2. Sudėkite melisos lapelius, citrinos sultis ir vanilę, leiskite mišiniui virti 10 minučių.
  3. Nukelkite nuo ugnies ir leiskite mišiniui atvėsti, tada perkoškite per smulkų sietelį arba marlę ir supilkite į švarią stiklinę. Laikyti šaldytuve.