Greičiausia nei vienas neįsivaizduojame vasaros be lauko kepsninės. O jei esate iš tų žmonių, kurie mėgsta ir valgyti, ir ruošti sultingus kepsnius, patikima kepsninė tiesiog būtina. Tačiau kaip susigaudyti plačiame jų pasirinkime?
Patarsime, kaip išsirinkti jums tinkamą kepsninę.
Renkantis kepsninę, labai svarbu apgalvoti kur ją naudosite. Nors kepimui sode galite naudoti bet kokias jums patinkančias kepsnines, balkone kepti tinka tik kepsninės, kurios neskleidžia dūmų. Jos privalumus įvertinsite ir jūs, ir jūsų kaimynai.
Apsvarstykite, kaip dažnai naudosite kepsninę, kiek turite vietos, kaip ją laikysite, ar nešiosite ir ar kepimui norėsite naudoti dujas, elektrą, ar medžio anglis.
Galiausiai, turėtumėte atsižvelgti ir į estetiką. Ypač jei norite, kad kepsninė derėtų prie jūsų sodo baldų.
Jei mėgstate degančių anglių spragsėjimą, medžio anglių kepsninė yra tinkamas pasirinkimas. Rinkdamiesi tokią kepsninę atkreipkite dėmesį į jos tvirtumą ir stabilumą.
Jei norite, kad kepsninę galėtumėte perkelti iš vienos vietos į kitą, rinkitės nešiojamą. Kepsninės grotelės turėtų būti su apdaila, geriausia iš nerūdijančio plieno. Įsitikinkite, kad kepsninėje taip pat yra reguliuojama ventiliacija.
Jei nenorite rinkti anglių ir bandyti užkurti ugnį, jums gali tikti dujinė kepsninė. Rinkitės tokią, kuri turi bent du degiklius ir yra pagaminta iš geros kokybės medžiagų, nerūdijančio plieno arba ketaus. Praverčia pjezo uždegiklis, nes jis pats įžiebia kibirkštį.
Elektrinė kepsninė be dūmų puikiai tinka maisto ruošimui balkone. Rinkdamiesi atkreipkite dėmesį į galingumą. Jei norite kepti dažnai ir dideliam svečių skaičiui, ieškokite kepsninės, kurios galia būtų ne mažesnė kaip 10 kW. Norint kepti ant kontaktinės kepsninės, pakaks 2 kW galios.
Nepridegančios kepsninės plokštės užtikrina lengvą priežiūrą.